Ett minne blott?


Snön har nästan smält bort nu! Så härligt! Men de hotar att det kommer
mer nästa vecka! Jag älskar barmark! Hade ingen aning om det innan
denna vinter:) Snart är det dags att fylla zinkbaljorna med nya fina blommor.
Handlar bara om att hålla ut!

Svårt att hitta?

Har fått flera frågor om var Pia H.interiör ligger. På Skånegatan! Nära
Korsvägen. Pia har parkeringar precis utanför butiken. Väldigt lyxigt!
Välkommen dit!

Häftig arkitektur

Älskar alla detaljer på husen i stan. Speciellt på gamla stenhus. Jag
var på en stadsvandring för en massa år sedan. Lärde mig en hel del
och fick upp ögonen för utsmyckningar. Vilket jobb! Tragiskt att många
går förbi och missar allt ögongodis.

Här en bild från Kastrup flygplats. Sprang till rätt gate i onsdags när jag
var på väg till Åbo. Visst är det häftigt?! Vilken rymd! Man blir sugen på att
bygga hus!

Butiksbesök Pia H.interiör

Det finns en fantastiskt fin butik mittemot mitt favoritställe Incontro.
På Skånegatan. Butiken heter Pia H.interiör.
 

Jag älskar att gå in där! Ibland för att köpa något fint, ofta som "gå bort-present" eller att  bara gå in för att hämta inspiration. Pia som har butiken är himla gullig! Hon ÄLSKAR sina varor. Hon är ingen råsäljare utan hon säljer bara saker som hon vill ha själv! Bra sortiment, nästan allt är vitt;) blandning av gamla och nya skåp som är helt otroligt vackra. Allt är inte till salu...Pia kan inte lämna ifrån sig allt...Vill absolut behålla några saker! Härligt med människor som bryr sig! Jag kommer att återkomma till Pia H. Interiör. Kanske med en tävling där du kan vinna något från butiken? Den som läser får se:)

Mitt frukostställe

Jag älskar att äta frukost ute på balkongen. Skön morgonrock från Vera Veloure. En bra tidning. Och lite solsken. Kan det bli bättre? Just nu är det kallt, snöigt och väldigt få blommor. Det ska bli ändring på det!
Snart kommer våren!

Mycket blommor nu...



Känner mig som en florist...Inte meningen! Du kanske tror att du kommit till Interfloras sida?
Inte då! Men...blommor är en räddare i nöden under vintern tycker jag. Ifall inredningsfantasierna, utsvävningarna och inköpen låter vänta på sig kan man alltid liva upp det lite med färska blommor.
Jag har som rutin att alltid köpa färska blommor på vägen hem från jobbet på fredagar. Är jag bortrest över helgen så blir det på måndagen när jag är tillbaka. Jag tycker att jag förtjänar denna lyx:)
Mina favoriter är vita långa liljor men dessa vita fina tulpaner som jag fick av Mia Risberg och hennes man i lördags kommer som klar 2:a! Väldigt fina!

Osborns rum

Min syster är himla kreativ. Hennes son börjar bli stor. Hans pojkrum
var färgglatt...

Nu var det dock dags för ett lite fräckare rum. Emma fixade en grym
bild inifrån Scandinavium. Frölunda är favoritlaget! Osborns namn som
ett stort klistermärke! Också från www.grimbergstryck.se 

 

Petter kanske också vill ha något liknande? Han gillar ju Gais. Grönt och
SVART...Nja...jag väntar lite...han kanske ändrar sig?

Ikea


Köpte ett färgstakt tyg på Ikea härom veckan. Hade tänkt att ha det som ett draperi för halldörren. Blev inte bra...Såg ut som jag hade öppnat dagis! Jag la över tyget på petters säng. Fint överkast tycker jag...Men...Petter är tveksam. Jag förstår honom. Tyget är långt ifrån svart. Tyget får förmodligen bli en midsommarduk till Lyr istället:)

Butiksbesök

Min tanke är att här på bloggen berätta lite om mina favoritbutiker i Göteborg. Jag väntar dock på barmark...Så svårgått på vägarna just nu:) Jag har iallafall tänkt att visa dig guldkornen i butiksväg i centrala Göteborg.

Jag räknar med att göra inlägg åtminstone varannan dag. Har du tips på butiker som du vill att jag ska besöka så berätta det!

Canvastavlor

Petter fick blått, vitt och rött i sitt rum för ett år sedan. Jag var extra nöjd med tavlorna i fint canvastyg som vi beställde från www.grimbergstryck.se P för Petter och en stjärna samt några ränder. En fin kudde med amerikanska flaggan på sängen som pricken över i. Finfint.
Men nu har han tröttnat. Han pratar om svart. Svart? Låter dammigt tycker jag. Han vill ha det mörkt i sitt rum. Mörkt? Stämmer inte så bra med min förkärlek till vitt. Kan det bero på att han är tonåring?
Vi får suga på karamellen ett tag till men självklart ska han få förändring i sitt rum.

Så mycket snö!


Har börjat längta rejält efter våren nu! Det finns en liten "balkongbutik" på min gata. Ser stängt ut nu dock. Jag har tänkt att få hjälp av dem att fixa min balkong när vårsolen kommer fram.
Tills dess får jag nöja mig med färska blommor på bordet:)

Obekväm fåtölj. Eller?

Impulsköp är min starka sida?! Köper ofta och snabbt:) Köpte denna fåtölj bara för att den dök upp framför ögat. Såg så skön ut. Fluffig:) Jag hade bestämt mig för att frångå det kritvita vardagsrummet så den passade perfekt. inte för stora kast från vitt till beige...Dessutom kan jag ha den på sniskan för att bryta det avlånga rummet jag har just nu.



Men...den är faktiskt ganska obekväm. Har den kvar bara för att jag gillar utseendet. Konstigt hur det kan vara...Men jag sitter i soffan snett bredvid och tittar på den varje dag. Vill titta på något snyggt. Ja...jag får nog ha kvar den ett tag.

Fantastiska färger

Måste dela med mig av höstens blommor från balkongen. Längtar tills det är dags för vårens blomster inom kort!

Tavlor i grupp

Himla nöjd med mina tavlor faktiskt. gillar svartvita grafiska mönster som synes. Har samlat under åren. Köper oftast på auktion. Gillar att sätta ihop dem i olika grupperingar.

Finns det hjärterum så finns det stjärterum:)

Jaaa...när vi skulle köpa soffa till nya lägenheten i Göteborg letade vi ganska länge. Svårt att enas om en kanske? Vi valde till slut en soffa från Casa Linné. En fluffig med massor av kuddar. Vi kan sitta 2 i bredd med benen upp i soffan. Såååå akönt! Funkar bra att somna i också!
Från Casa Linné

Fotovägg

Äntligen har jag fått upp glasskivorna på väggen. Det tog tid:) Jag beställde dem nere i Skåne av någon anledning och de fick inte plats i C30...Vi var tvungna att låna en större bil för att få hem glasen till Göteborg.


Just nu sitter provisoriska bilder bakom glasen. Jag ska beställa en riktig plansch med bilder på alla i familjen och de närmsta vännerna. Hoppas alla får plats! Jag beställer planschen från www.grimbergstryck.se som är duktiga och snabba. Bra service!

//Petra


Välkommen till min nya blogg!


bloglovin
RSS 2.0